Текст-во-говор на македонски

Треба лесно и целосно решение за Текст-во-говор на македонски? Обидете се ResponsiveVoice! Создаде иднина-доказ вебсајт без блиц или додатоци, НЕ на трошоците зборови, неограничен текст во говор!

Loading ResponsiveVoice…
If it doesn’t load please check your browser compatibility


   

Powered by
ResponsiveVoice

 

Voice-enable your site with one line of code?

 


 
 

Текст-во-говор на македонски треба добра технологија за да работат добро, но дека технологијата е тешко да се дојде од страна, и секогаш е болка да се имплементира. ResponsiveVoice ќе добива сите-во-едно, прифатлива и болка без решение, дека само тежи 14KB и решава огромен број синтеза на проблеми со говорот повлекува, кои вклучуваат (но за жал не се ограничени само на) трошоците по карактер, кој треба да плеј на говор моторот по страница оптоварување, времето одложувања помеѓу API повици, проблеми стапка говор, тоа е хаос избравме да се среди, па вие не мора да!

Текст-во-говор на македонски  со ResponsiveVoice

Компатибилност

Текст-во-говор на македонски маса поддршка

ResponsiveVoice Текст-во-говор на македонски е поддржан природно во Хром десктоп, Safari, и iOS. Хром на Андроид ја поддржува нашата главна глас во оперативниот систем, но тоа не е достапен на прелистувачот, па ResponsiveVoice паѓа назад на BBBBBBB како најдобар случај на располагање. Гласот BBBBBBB исто така се користи во пребарувачи, кои не вообичаено подржуваат нашите главни верзија, како што се Internet Explorer, Firefox, и Opera.

Квалитет на звук

male headНашите главни македонски глас е машко, а е поддржан во Хром за десктоп, OSX Safari, и iOS Chrome и Safari. Оценка: 5/10

male headГлас резерва е, исто така, машки, и се користи во Андроид основен прелистувач, Internet Explorer, Firefox, и Opera. Оценка: 5/10

Двете гласови звучи слично, така што корисниците се во согласност искуство на двете поддржан и неподдржан платформи.

Пристапност

Насоки за пристапност се тука да останат, да се создаде веб-сајтови и апликации кои се подобри за секого. Секоја држава има свој сет на насоки, но за онлајн содржина речиси државата има разработени детали. Повеќето законодавен дом се однесува на веб содржина Насоки за пристапност 2.0 – и особено нивното ниво АА – како на разумен сет на упатства да го следат, додека официјален законодавство опфаќа сите содржини објавени на интернет. ResponsiveVoice може да ви помогне да направите вашиот веб-сајт WCAG 2.0 компатибилен, особено за луѓе кои се печати Петров, и оние кои страдаат од различни пречки, вклучувајќи дислексија, оштетен вид, и квадриплегија. Тековната прелистување искуство става многу пречки пред нив, станува непотребно тешко и фрустрирачко. Стандардот WCAG 2.0 беше формирана со цел да се реши тој проблем, и ние сме среќни да се направи нашиот дел.

Леснотија на користење и флексибилност

Со пристапноста да стане стандард за одговора дизајн, имаме изградено пазарот докажано решение дека не само што нуди Текст-во-говор на македонски, но исто така и изобилство на други јазици, што отвора нови канали на комуникација и потенцијални извори на приходи со една линија код!

ResponsiveVoice is the solution for your Macedonian speech synthesis needs, including Macedonian accent and inflection. Deploy text to speech Macedonian in your website or application in minutes.

 
 

Voice-enable your site with one line of code?

 


 
 

Are You Interested In
VOICE ENABLING YOUR SITE
WITH JUST ONE LINE OF CODE?